Bewandel 'het pad der verbinding'

Het Kasteel

Kasteel Schaffelaar is een monumentaal landhuis en dateert van rond 1850. Het wordt gezien als het belangrijkste Nederlandse landhuis in Neotudorstijl. De imposante uitstraling, prachtige inrichting en verschillende zalen zorgen ervoor dat het een geliefde locatie is voor bruidsparen. Daarnaast is het ook een stijlvolle locatie voor zakelijke evenementen, bedrijfsfeesten en congressen.

Lees meer

De Oranjerie

In de voormalige oranjerie, waar de landheer zijn sinaasappelboompjes in de winter bewaarde, is gevestigd ‘ Oranjerie de Schaffelaar’. De omgeving en het uitzicht tijdens uw verblijf zijn adembenemend.  U bent hier welkom voor (zakelijke) high tea's, trouwerijen, feestelijke- en zakelijke bijeenkomsten.

 

Lees meer

Het Koetshuis

Landgoed Schaffelaar kent meerdere bijgebouwen. Een van deze bijgebouwen is het Koetshuis. Het Koetshuis is in neoclassicistische stijl gebouwd. Het interieur heeft nog de oorspronkelijke bestrating en de paardenstal is voorzien van de originele schotten. Dit prachtig gerestaureerde gebouw biedt een unieke locatie voor Ortho Binda.

Lees meer

Het Poortgebouw: Missie en Media

Door haar ronde vormen en natuurlijke materialen is het Poortgebouw een uniek gebouw. Het gebouw bestaat uit twee cirkels waarbij de rondingen worden gescheiden door een poort die de toegang is tot het Schaffelaar Erf. Missie & Media, het Belevingscentrum van zendingsorganisatie TWR, is gehuisvest in het Poortgebouw. Het is een centrum waar bezoekers op een interactieve manier in aanraking komen met het werk van TWR. Dit gebeurt onder andere door films, games en VR-brillen.

Lees meer

De Kinderopvang

Kinderopvang op een landgoed met een blote voetenpad, een wilgentenen hut, een moestuin en een buitenkeuken. Een locatie waar natuur, milieu en duurzaamheid centraal staan. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en heeft zijn eigen talenten. Vanuit die gedachte wordt bij Kinderdagverblijf het Schaffelaar Erf gezocht naar een goede balans tussen rust, vermaak en uitdaging.

Lees meer

Zolder Erfzicht en Kamer Kasteelzicht

Een vergaderlocatie met uitzicht op Kasteel Schaffelaar, gelegen midden in de natuur. Zolder Erfzicht en Kamer Kasteelzicht zijn uitstekend te gebruiken voor trainingen, workshops, presentaties en vergaderingen.

Lees meer

De Erfzaak

De Erfzaak is het verkooppunt op het Schaffelaar erf. Op dit moment zijn wij op zoek naar een goede invulling voor deze ruimte.  Heeft u interesse om hier uw streekproducten of andere hebbedingen te tonen? Neem dan contact op via info@hetschaffelaarerf.nl.

IVN

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Barneveld is gevestigd op het Erf. IVN laat jong en oud overal de natuur beleven. Binnen de vier thema's "Natuur & Gezondheid", "Kind & Natuur", "Natuur in de Buurt" en "Natuur & Recreatie" brengt IVN voor iedereen de natuur dichterbij.

Meer lezen over het IVN? Bekijk hier de actuele nieuwsbrief.

Lees meer

Heemtuin

Rondom het Koetshuis bevind zich de Heemtuin. Deze historische tuin is in ere hersteld en biedt tevens plaats aan een bijen/insectenhotel.

Lees meer

Dagbesteding Schaffelaar

Op het Erf wordt, door Stichting de Rozelaar, dagbesteding aangeboden voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding wordt er in de natuur en tijdens evenementen gewerkt op het Erf. Daarnaast beheert de Rozelaar samen met een beheerder de kinderboerderijf van het Erf; Kinderboerderij Schaffelaar.

Lees meer

Dagcentrum Norschoten

Dagcentrum Norschoten Schaffelaar is vanaf 1 april  2021 geopend voor mensen met de ziekte van Parkinson. Zij nemen hier deel aan het Parkinson Totaal-programma.

Lees meer

Kinderboerderij Schaffelaar

Ook een kinderboerderij is op het Erf aanwezig. Eén van de oude schuren is omgebouwd tot een prachtig dierenverblijf. Cliënten van de dagbesteding zorgen, samen met de beheerder, voor de dieren. Op de kinderboerderij wonen Dwerggeitjes, Ouessant schapen, Kunekune varkens, cavia's, konijnen, ezels en Barneveldse kippen.

Lees meer

De Veldschuur

De Oude Veldschuur is afgelopen jaar verbouwd tot een prachtige horecagelegenheid. Begin 2021 heeft "Pannenkoekenhuis Schaffelaar" haar deuren geopend.

Lees meer